Låt oss också förstå spelets regler som ska följas när du spelar spelet. Här är några av spelets viktigaste regler och förordningar.

Offsidebrott är en av de viktigaste reglerna att följa i fotboll. Den är i grunden utformad så att spelarna inte plockar eller samlar mycket tid nära motståndarens mål. En spelare kan sägas vara i offsideposition när han är på motståndarens planhalva och även bakom sista försvararen.

Inkast kommer in i spelet när bollen antingen sparkas eller går helt utanför planen. Chansen till inkast ges till laget som inte rörde det senast. Inkast kan göras från den plats där bollen är utanför planen. Inkast innebär att fånga bollen med båda händerna bakom huvudet och kasta den innanför planen.

De gula kortreglerna − Det gula kortet delas ut till spelarna av domaren när en spelare begår ett misstag. Domaren visar spelaren gult och varnar honom för hans första misstag. Om en spelare får det gula kortet två gånger bör han lämna spelet permanent. Anledning för domaren att visa det gula kortet −

Spelarna som spelar spelet utan hänsyn till spelets regler.
Att spela farligt vilket innebär att skada huvudet på motståndarens lagmedlemmar.

Avsiktligt skjuta bollen mot vilken spelare som helst.
Målvakt som bryter mot spelreglerna genom att skicka bollen med händerna till sina lagkamrater när de sparkas av dem.
Att slösa bort tiden på spelet medvetet.
Reglerna för det röda kortet − Det röda kortet delas ut när en spelare får det gula kortet två gånger och efter det begår ett misstag. Skälen för domaren att visa det röda kortet till en spelare är −

Att fysiskt skada en spelare genom att sparka avsiktligt.
Avsiktligt hoppa på en spelare.
Slå en spelare eller ladda en spelare grovt.
Att trycka eller hålla i en spelare.
Hantera bollen felaktigt.
Frispark − Dessa ges som en straff för lagspelarna när motståndarlaget gör en foul. Det finns två typer av frisparkar −

Direkt frispark − I detta kan bollen sparkas direkt i mål och den behöver inte passeras eller beröras av sparkarens lagkamrat.

Indirekt spark − I detta måste bollen vidröras av en annan lagkamrat till spelaren som sparkar den innan mål.

Reglerna för straffspark

En chans till straffspark uppstår när en försvarande lagspelare begår ett regelbrott i motståndarlagets utvisningsbås. Förutom målvakten måste alla andra spelare stå i kö utanför straffområdet. Målvakten ska stå på mållinjen. Bollen ska placeras på straffpunkten och sedan sparkas.

Hörna

En chans till hörna uppstår när bollen går över mållinjen men inte i mål och senast berördes av den försvarande lagmedlemmen.

Inspark

När bollen går över mållinjen men inte i mål och senast berördes av det anfallande laget, kommer bollen att flyttas in till det försvarande lagets besittning och målvakten utför målsparken.