Mycket Bulk

Om din son eller dotter precis har börjat i ungdomsfotboll, undrar du förmodligen varför spelarna ser så skrymmande ut under sina tröjor. Som du säkert misstänker beror det på att de bär massor av vaddering för att skydda sina kroppar så mycket som möjligt mot effekten av de skakande kollisioner som uppstår vid varje enskild lek.

All den utrustningen är obligatorisk, och med goda skäl: det är oerhört nödvändigt att förhindra, eller åtminstone, minska risken för skador från att spela vad som allmänt erkänts vara en sport med en av – om inte de – högsta frekvenserna skada på någon ditt barn kan leka.

Säkerhetsutrustning

Så, exakt vad är alla dessa utrustningar avsedda för att skydda din unga fotbollskrigare från skador? Här är genomgången:

  • Hjälm
  • Halskrage/Neckrulle
  • Jockstrap och Cup
  • Munskydd
  • Lår-, höft- och knäskydd
    Axelvaddar
  • Handskar

Hjälm:

Som du förmodligen skulle misstänka är hjälmen den viktigaste utrustningen inom fotboll. Ansiktsmasker är obligatoriska, visir är valfritt. Käkkuddar kan även bäras fästa på hjälmens botten och ger ett visst skydd mot hjärnskakning.

Tvärtemot vad många tror, ​​gör de flesta fotbollshjälmar som för närvarande används lite om något för att skydda hjärnan från de krafter som orsakar hjärnskakning. Men tekniska framsteg inom hjälmdesign, även om de kanske inte gör hjärnskakning i fotboll till ett minne blott, har gjort en betydande minskning av antalet hjärnskakningar till verklighet. En innovativ ny hjälm som heter Xenith X1, som använder luftfyllda stötdämpare, testas för närvarande av gymnasie- och collegeteam över hela landet och erbjuder ett löfte om ökat skydd mot hjärnskakning. Den kommer att finnas på marknaden i oktober 2008.

Munskydd: Munskydd eller “munstycken” skyddar inte bara bärarens tänder och käke, utan kan ge ett visst skydd mot huvudskador som hjärnskakning. Munstycket måste bäras hela tiden under spel. Munstycket måste ha en mycket synlig färg och är obligatoriskt.

Lår-, höft- och knäskydd

Lårkuddar är de största benskydden och skyddar låren från kollisioner. Knä- och höftskydd samt armbågsskydd dämpar slag mot de specifika områdena.

Axelvaddar

Axelkuddar finns i två typer, fribärande och platta. Fribärande kuddar är större för spelare på den offensiva och defensiva linjen och linjebackar som får fler direkta kollisioner. Platta kuddar används främst av quarterbacks och mottagare, eftersom de är mindre och begränsar rörelsen mindre.